недеља, 13. август 2017.

DIY maska sa dinjom i limunom za izbeljivanje kože

Iako se trudim da tokom dana što manje vremena provodim izložena sunčevim zracima ne mogu da sprečim pojavu pigmentnih mrlja (i pored krema sa visokim SPF).
Da se mrlje ne bi zadržale na koži ili da ne bi još više potamnile, trudim se da koristim prirodna sredstva kako bih ublažila postojeće stanje (izbegavam maske sa voćnim kiselinama ili retinolom jer bi u letnjem periodu napravile još veći haos).
Maska sa dinjom (100gr) i sokom od pola limuna je jedno od sredstava koje povremeno koristim kako bih ublažila tamne mrlje i sprečila veće probleme.
Dinja je puna limunske kiseline, karotena, vitamina A, B i C, kalijuma, magnezijuma, kalcijuma, gvožđa, cinka, bakra i fosfora dok u limunu ima dosta vitamina C i vitamina B grupe, selena, kalcijuma, kalijuma i magnezijuma. 
Spravljanje maske je jednostavno - ispasirana dinja se pomeša sa sokom od limuna i nanese na čisto lice (tokom večernje nege) da bi se nakon pola sata sprala mlakom vodom. Tretman se završava nanošenjem odgovarajuće kreme.

URIAGE Water Sleeping Mask

Priznajem da sam neko vreme zapostavila blog zbog preokupacije drugim stvarima, ali...trudiću se da to ispravim. Danas želim da nešto kažem ...